Misschien wel de gezelligste bridgeclub van Schiedam......

Clubinformatie

Clubavond: Maandag

 

Aanvangstijd:  19:30

 

Speellocatie:   

Wijkcentrum De Erker
Jan van Avennestaat 32
3117PR Schiedam

 

Clubinformatie:

Secretaris Schiedam '59

010-2470568

secretariaat@schiedam59.nl

 

Afmelden voor de
competitieavond:

maandag vóór 17:00 uur

via de Clubtelefoon:
06-25313256

of per e-mail:
schiedam59@gmail.com

 

Bankrelatie:

NL28 INGB 0003 5390 46

t.n.v. Bridgeclub Schiedam '59

te Schiedam

Zomeravondcompetitie 2018

 

Schiedam '59 organiseert dit jaar weer een zomeravondcompetitie! De competitie zal starten op maandag 4 juni en de laatste speelavond zal op maandag 20 augustus zijn.

Op 16, 23 en 30 juli zal er niet gespeeld worden.

 

We starten om 19.45 uur met spelen. We willen eenieder die mee wil doen dan ook verzoeken zich vóór 19.30 uur in te schrijven.

De kosten voor deelname bedragen voor leden van Schiedam '59 € 2,-, voor overige NBB leden € 2,50 en voor niet NBB leden € 3,-.

 

De zomeravondcompetitie zal plaatsvinden op onze nieuwe locatie:

 

Wijkcentrum De Erker

Jan van Avennestaat 32

3117PR Schiedam

Balletje Bridge 2018

 

Onze jaarlijkse golfdag "balletje bridge 2018" zal worden gehouden op 12 Juli op golfclub Kleiburg. Alleen leden van onze bridgeclub met hun partners mogen deelnemen aan deze bijzonder gezellige golfdag. De dag wordt afgesloten met een diner waar ook niet golfers van onze club aan mogen deelnemen. Verdere inlichtingen en opgeven bij Jos Overmans.

2017-08-09 BEGINNERSCURSUS 2017


Vanaf 12 oktober organiseren we in het centrum van Schiedam een bridgecursus voor beginners.
De cursus beslaat 12 lessen op donderdagmiddag, en wordt gegeven door een NBB-gediplomeerde docent.
Bij voldoende belangstelling zal na de eerste 12 lessen ook een vervolgcursus worden aangeboden. Kosten voor de eerste 12 lessen €
  40,00 p.p. (Incl. een kopje koffie/thee, excl. lesmateriaal à € 9,--)
Nadere informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-4708372


20170306_Balletje_bridge

Onze jaarlijkse golfdag wordt gehouden op 6 juli 2017 op de Golfclub Kleiburg.

Programma:
12:00     verzamelen
13:00     start wedstrijd
17:00     borrel
19:00     diner

Gaarne opgeven of je aan de golfwedstrijd wilt meedoen en/of het diner.

Aanmelden kan bij Jos Overmans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is er op de site nog meer te lezen

Beste clubleden van Schiedam'59,

Wederom heeft Aad weer wat van zijn grijze celinhoud met jullie gedeeld middels zijn ABC'tje van de maand.

De naam dekt volledig de lading: Het zijn Aad Broere's Colums van de maand en dat houdt in dat hij elke maand een nieuwe schrijft die geplaatst wordt in Actueel. De oude zijn allemaal terug te lezen in Historie.

Dat geldt ook voor de Kampioensrace en de Slembokaal. De nieuwe standen worden steeds aangeleverd en netjes geplaatst. Maar omdat ze elke maand op dezelfde plek te vinden zijn, leek het me niet noodzakelijk daar elke maand opnieuw speciale aandacht voor te vragen.

Toch doe ik dat dit keer wel omdat ik reacties van de leden zou wil horen. Ik wil graag een lans breken voor allen die betrokken zijn bij het beheren en onderhouden van de site. Dat geldt net zo goed voor de Uitslagenservice en de meesterpunten administratie. Worden de rubrieken gelezen, gewaardeerd? Moeten we doorgaan met het vullen van rubrieken omdat we het zelf zo graag willen. Wat vinden de leden van de foto's bij de ledenlijst enz.

Kortom; laat eens merken of jullie er iets van hebben gezien of er iets van vinden. Geef eens een complimentje of een reactie op een ABC'tje. Dat kan direct aan Aad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of aan het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het wordt vast dankbaar aanvaard.

Webmaster: Kees Langeveld

 

 

2016-10-20 ABC'tje van de maand

Beste Bridgers,

 

Aad Broeren heeft in het verleden te kennen gegeven dat hij wetenswaardigheden uit het rijke verleden van onze bridgeclub zou willen delen met onze leden, want velen kennen die verhalen nog niet. Sinds enkele dagen staat zijn eerste bijdrage op onze site. Hij is te vinden onder Informatie>ABC'tje van de maand>Actueel.

Zodra er een nieuw verhaal is geplaatst gaat het oude in de map Historie. Ze blijven dus allemaal bewaard en toegankelijk.

 

Bij dezen wil ik Aad alvast bedanken voor het initiatief en hoop dat hij ons nog veel leesplezier zal bezorgen.

 

De Webmaster.

 

beker trofee

2017-08-09 Beginnerscursus Bridge in Schiedam


Vanaf 12 oktober organiseren we in het centrum van Schiedam, aan de Noordvestsingel,  een bridgecursus voor beginners.
De cursus beslaat 12 lessen op donderdagmiddag, en wordt gegeven door een NBB-gediplomeerde docent.
Bij voldoende belangstelling zal na de eerste 12 lessen ook een vervolgcursus worden aangeboden. Kosten voor de eerste 12 lessen €
  40,00 p.p. (Incl. een kopje koffie/thee, excl. lesmateriaal à € 9,--)
Nadere informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-4708372


Verslag 12e Historische Bridgetocht

 hbslogo

 

Zaterdag 3 September, om half 7 gaat de wekker… Daar gaan we dan, eindelijk! Maanden voorbereiding en vandaag gaan we zien of het allemaal, weer, gelukt is.

 

Gisteren zijn alle locaties voorzien van de benodigde tafels, stoelen en bridgespullen. Ook de Grote of Sint Janskerk is klaar om alle deelnemers en alle medewerkers te ontvangen. De weergoden lijken ons wederom goed gezind. Niets staat ons in de weg om er een fantastische dag van te maken.

 

En zo geschiedde!
Natuurlijk waren er wat kleine schoonheidsfoutjes. Drie paren zaten even in spanning omdat hun inschrijving niet helemaal goed was verwerkt. Maar dit was snel opgelost en zo konden alle 220 paren al om 10.00uur op zoek naar hun eerste locatie. Ook waren er, de inmiddels traditionele, opstartproblemen bij een enkele bridgemate (beter bekend als 'kastje'). Gelukkig waren deze problemen makkelijk te verhelpen en verliep alles op alle locaties nog voor het einde van de eerste ronde vlekkenloos.

 

De deelnemers kwamen ook dit jaar weer op bijzondere historische plekjes. Zo was daar de Bed & Breakfast aan de Lange Haven. Een prachtig, historisch pand en dit jaar nieuw in de tocht! Ook De Waag is een nieuwkomer. Sinds kort het prachtige onderkomen van de Schiedamse VVV. De meest bijzondere locatie was misschien wel Huize Damen. Misschien iets te ver uit de route, maar wel een prachtig gerenoveerd woonhuis. En hoe vaak komt het voor dat je bij onbekenden thuis mag bridgen? Dat de bewoners dan ook nog de voorzitter van Bridgeclub Schiedam '59 en haar man zijn, maakt het helemaal af.

 

Een oude bekende, maar daarom niet minder leuke locatie, is de Vlietlander. Deze heeft ook dit jaar weer elke ronde vanuit de Oude Sluis de Lange Haven op en neer gevaren. Gelukkig maar, want het scheelde niet veel of de Vlietlander had Schiedam helemaal niet kunnen bereiken. Dankzij de weergoden die voor mooi en rustig weer hebben gezorgd en 2 onverschrokken schippers die de Nieuwe Waterweg niet schuwen, was de tocht vanuit Maasland naar Schiedam gelukkig geen enkel probleem.

 

Om half zes begon de Grote Kerk vol te lopen met deelnemers in afwachting van de uitslag. Rond zes uur konden we beginnen met het bekendmaken van de vijf winnaars van de prijsvraag. Om kwart over zes uur was de uitslag beschikbaar en werden de persoonlijke scorebriefjes beschikbaar gesteld. Een mooi moment om zowel alle medewerkers (onze "blauwe brigade") als de organisatie te bedanken.

 

Vervolgens kon de officiele uitslag worden bekend gemaakt.

 

Winnaars waren dit jaar het paar Wim Veldhuis & Sonja Veldhuis met een percentage van 73,65%.

 

Winnaars

 

Bridgeclub Schiedam '59 is zeer trots op onze eigen Jan Willen Engelsman & Peter Seij. Zij werden tweede met 68,33%

 

Op de derde plek werd beslag gelegd door Ruud Mulder & Gert Jan Dogterom. Zij behaalde de zeer verdienstelijke score van 67,12%.

 

Alles bij elkaar was ook de 12de editie van de Historische Bridgetocht Schiedam weer een geslaagde editie. Wij kijken er dan ook naar uit om de 13de te mogen gaan organiseren.

Zet daarom zaterdag 2 September vast in uw agenda! Hetzelfde geldt voor maandag 6 maart, want dan zal de inschrijving voor de 13de Historische Bridgetocht Schiedam van start gaan.

 

Wij hopen tot volgend jaar!

 

Marianne, Marion, Jan-Willem, Nanne, Ilona en Maaike

20160630 Balletje bridge

Beste leden van Schiedam'59,

 

Balletje bridge 2016, onze jaarlijkse golfdag, wordt gehouden op 30 Juni.

Uiterlijk aanwezig 12:00, start wedstrijd 13:00 uur.

Aansluitende diner om 19:00 uur, alleen dineren ook mogelijk.

Er zijn leuke prijzen aan verbonden.

Opgeven bij Jos Overmans of met een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Verslag 11e Historische Bridgetocht

 hbslogo

 

Op zaterdag 5 september  is, nadat de wekker is afgelopen, de eerste actie een blik naar buiten werpen om te kijken hoe het weer is. Gelukkig wat wolkjes, wat blauw en een klein zonnetje. Een heel groot verschil met de hoosbuien van de avond ervoor.

 

Om kwart voor acht een afmelding van iemand waar het water ’s nachts de woning is binnengedrongen. Gelukkig voor de partner en de organisatie had 2 dagen ervoor iemand zich als invaller gemeld, dus dit brandje was snel geblust. Om tien voor tien had ieder paar zich gemeld en kon iedereen zijn startlocatie opzoeken.

 

De weergoden waren ons ’s ochtends echter niet zo goed gestemd als andere jaren, toch nog een aantal buien, maar de meeste op het moment dat er gespeeld werd en niet in de looppauzes.

 

Na wat perikelen met gidsbriefjes die op de verkeerde locatie terecht waren gekomen en bridgemates die op gang moesten komen, verliep de dag verder rustig en ging er ’s middags toch weer een zonnetje schijnen.

 

De deelnemers kwamen ook dit jaar weer op bijzondere historische plekjes zoals bijvoorbeeld de Korenbeurs, waar sinds deze zomer de bibliotheek is gehuisvest. Een bijzondere en gezellige entourage. Ook het Zakkendragershuisje was dit jaar, na de uitgevoerde restauratie, weer één van de locaties en werd, naast onze eigen medewerker, bemand door 2 leden van het Zakkendragersgilde.

 

Een andere gerestaureerde locatie is de Havenkerk, een prachtig pand waar altaarpodium gebruikt werd om te bridgen. Naast de mooie schilderijen en glas-in-lood ramen werd er ook goed gebruik gemaakt van de akoestiek van dit pand en verraste één van onze medewerkers de deelnemers met prachtig gezang, dit maakte het rondje bridge in deze locatie tot een zeer speciale belevenis (Dank je wel Kees).

 

Om half zes begon de Grote Kerk vol te lopen met deelnemers in afwachting van de uitslag. Om zes uur was deze beschikbaar en werden er persoonlijk scorebriefjes beschikbaar gesteld. Al snel bleek dat de scores wel juist waren, maar dat in het enthousiasme het kopiëren van de percentages per spel niet helemaal juist was gegaan. Gelukkig had dit alleen effect op de persoonlijke scorebriefjes en niet op de uitslag. Dus werd er dit jaar een record gevestigd door vóór half zeven met de uitslag te beginnen.

 

Voorafgaand aan de uitslag werden, volgens de traditie, de medewerkers en de organisatie bedankt Daarna was het de beurt aan de 5 winnaars van de prijsvraag die dit jaar door 17 deelnemers foutloos werd beantwoord.

 

 

Vervolgens werd de officiele uitslag gepresenteerd.

 

Winnaars waren dit jaar het paar Gerard van der Heijden & Mia van Sloun met een percentage van 70,36.

 

foto winnaars 11e Historische Bridgetocht

 

Zij werden goed op de hielen gezeten door het paar Leontien Hoogweg-Spek & Peter Hoogweg met 69,59%.

 

2e prijs

 

Op de derde plek werd beslag gelegd door leden van Bridgeclub Schiedam ’59 en wel door Jan Willem Engelsman & Peter Seij met 68,97%.

 

3e prijs

 

Na de uitslag ging iedereen al dan niet direct, er waren ook nog wat mensen die eerst hun gewonnen flessen wijn soldaat maakten, weer hun eigen weg.

 

Al met al was het weer een bijzonder geslaagde editie van de Historische Bridgetocht, getuige de vele complimenten en positieve reacties die wij hebben ontvangen.

 

Ook wij hebben er weer van genoten en gaan ons warm lopen voor de 12e editie op zaterdag 3 september 2016.

 

Noteer deze datum vast in uw agenda en ook die van 2 maart 2016, want dan start de inschrijving.

 

 

Tot volgend jaar.

 

Marianne, Marion, Jan-Willem, Nanne, Frans, Ilona en René

2015-05-14 Zomerdrive bij Bridgeclub Schiedam ‘59

bridgenieuwsAl weer voor het derde opeenvolgende seizoen organiseert Bridgeclub Schiedam ’59 een zomerdrive. Vanaf 8 juni kunt u 12 maandagavonden meedoen aan onze zomercompetitie. Het is niet verplicht om elke avond te spelen, maar wilt u meedingen naar de prijs van de overall competitie dan dient u 7 avonden mee te spelen. Maar elke avond is er een prijs beschikbaar voor het hoogst eindigende paar en voor het paar dat het dichtst bij 50% eindigt.

 

Er wordt gespeeld in François Haverschmidt vanaf 19:45. Aanmelden kan per paar tussen 19:00 tot 19:30 op de speellocatie. Kosten per avond zijn € 2,50 per persoon voor niet-leden en € 2,00 per persoon voor leden van Bridgeclub Schiedam ’59.

 

Naast de zomerdrive, het speelseizoen van september tot en met mei, organiseert Bridgeclub Schiedam ’59 ook de Historische Bridgetocht Schiedam, op de eerste zaterdag in september, die dit jaar al weer voor de 11e keer wordt georganiseerd.

 

Tevens organiseert Bridgeclub Schiedam ’59 volgend seizoen een beginnerscursus.

 

Meer details op onze website www.schiedam 59.nl

2015-01-15 Vervolgcursus Bridge

 

 

bridgenieuws
 
Als vervolg op de Beginnerscursus, die in het seizoen 2013-2014 is gegeven, organiseert Bridgeclub Schiedam '59 een Vervolgcursus Bridge.
 
Deze Vervolgcursus wordt gehouden op 6 dinsdagavonden in de periode februari-april 2015. Het zwaartepunt van de cursus ligt op het af- en tegenspel waarbij de biedtheorie wordt herhaald. De deelnemers spelen 2 spellen waarna de bieding, de uitkomst en het af- en tegenspel wordt besproken. Dit proces wordt gedurende de cursusavond een aantal malen herhaald.
 
Data van de cursusavonden: 17/2; 3/3; 17/3; 31/3; 14/4 en 28/4 van 19:00 tot 22:00 uur
 
Docent : Hans Nijssen
 
Locatie 't Oude Raedthuys, Schiedamseweg 26, 3121 JH Schiedam
 
Kosten: 90 euro per persoon
 
Minimaal aantal deelnemers: 12
 
Maximaal aantal deelnemers: 20
 
Inschrijving sluit 10 februari 2015 om 12:00 uur.
 
Aanmelden voor deze cursus via onze website.

2014-12-30 Foto's lustrumfeest

Sinds vandaag is onze site onder de informatietab uitgebreid met de optie Foto albums.

Je vindt er de fotoverzamelingen van de Historisch Bridgetochten en de foto's die gemaakt zijn tijdens de viering van ons lustrum op 20 december 2014.

 

Ik wens iedereen veel plezier bij het bekijken van de foto's en omdat het jaar ten einde loopt doe ik er graag de beste wensen bij voor het nieuwe jaar.

 

Namens het bestuur:

Kees Langeveld

Ook de 10e editie van de Historische Bridgetocht een groot succes

hbslogo

 

Zaterdag 6 september 2014 was het zover. Na een voorbereidingsperiode van ruim 8 maanden stroomde de Grote of St. Janskerk weer vol met de 440 deelnemers die aan deze tocht kunnen meedoen.

 

Een bijzondere editie omdat het al weer de 10e in successie was. Een aanleiding voor de het organiserend comité om een aantal extraatjes voor deze dag te regelen.

 

Zo begon de dag al goed omdat alle deelnemers werden verrast met een jubileum pen, die gedurende de dag gebruikt kon worden  om de resultaten van de gespeelde contracten te kunnen noteren in het programmaboekje. Het programmaboekje was dit jaar extra dik omdat er een aantal pagina’s was toegevoegd over de geschiedenis van deze Bridgetocht.

 

Vervolgens verspreidden de deelnemers zich over het centrum van Schiedam naar de 23 geselecteerde locaties waaronder de Korenbeurs, het Proeflokaal in het Jenevermuseum, het Stedelijk Museum, de NPB Kerk Westvest maar ook natuurlijk een aantal van de molens die Schiedam rijk is en de geboorteplaats van Notaris moutwijnjenever: Herman Jansen Distilleerderij en Museum. Ook dit jaar was de Vlietlander weer aanwezig die een rondje door de Lange Haven aflegde tijdens de bridgerondes.

 

In de 10e ronde werden de deelnemers verrast met een aantal bollen van de leliebloemige tulp ‘Schiedam’. Ook dit in het kader van het 10-jarig jubileum.

 

Na de 11e ronde, met het gebruikelijke presentje, ging het weer richting Grote Kerk om de prijzenuitreiking af te wachten. Deze wachttijd werd overbrugd met een drankje. Daarnaast waren er, in verband met het 2e lustrum, een hapje en twee optredens van het Shantykoor Vlaardingen.

 

Tussen de twee optredens werden de medewerkers en de organisatie even in het zonnetje gezet, met name de 3 initiatiefnemers van het eerste uur (Marianne Broeren, Jos van den Dool en Kees Hollander).

 

Helaas waren er enige technische problemen met de verwerking van de resultaten waardoor de uitslag wat op zich liet wachten. Gelukkig zorgde het Shantykoor Vlaardingen dat deze wachttijd op prettige en gezellige wijze werd ingevuld.

 

Om iets na zevenen was het dan toch de beurt aan locoburgemeester Houtkamp om de prijswinnaars in het voetlicht te laten verschijnen.

 

Dit jaar kwam het winnende paar uit Schiedam : Gisela Ipenburg en Henk van Velzen die met een percentage van 66,29% de eerste prijs, bonnen voor een bridgeweekend, in ontvangst mochten nemen.

 

 SAM 3560 Custom

 

Ondanks de wachttijd aan het eind was het weer een zeer geslaagde en warme dag die, getuige de reactie van veel deelnemers, voor herhaling vatbaar is.

 

 

 

Klik hier voor de foto's.

 

Klik hier voor de uitslagen.

Mededeling over prijzen uitreiking 10e Historische Bridgetocht Schiedam

hbslogo

 

Door technische problemen met de programmatuur liet de uitslag van de 10e Historische Bridgetocht Schiedam wat langer op zich wachten dan normaal. Wellicht was dat de oorzaak dat een aantal van de prijswinnaars (de nummers 1 t/m 20) niet meer aanwezig waren om hun prijs in ontvangst te nemen.

 

Hoewel het beleid is dat aanwezigheid vereist is om een prijs in ontvangst te nemen, willen wij de prijswinnaars die niet meer aanwezig waren éénmalig in staat stellen om hun prijs alsnog op te halen.

 

Dit kan op 8 september tussen 19.00 en 19.30 uur op onze speellocatie:

 

Zorgcentrum François Haverschmidt

Willem de Zwijgerlaan 35

3116 HW Schiedam

 

Niet opgehaalde prijzen worden gebruikt voor een volgende prijzentafel.

 

 

 

Commissie Historische Bridgetocht Schiedam

2014-08-20 Droeve berichten

clubnieuws

 

 

Zojuist bereikte ons het bericht dat hedenmorgen ons lid Atie Martens-van Osch is overleden. Atie was ruim 11 jaar lid van onze vereniging. Hoewel zij in het begin van het afgelopen seizoen nog meegespeeld heeft, was zij, door haar ziekte, al snel genoodzaakt om dit op te geven.

 

Zodra er verdere details bekend zijn, zullen deze via e-mail gecommuniceerd worden.

 

 

 

Tevens is afgelopen maandag Lydia de Koning overleden. Lydia was sinds begin van het speelseizoen 2013-2014 lid, maar kon wegens ziekte al snel niet meer actief deelnemen.

 

Wij wensen de nabestaanden van Atie en Lydia sterkte toe met hun verlies.

 

Het bestuur van Bridgeclub Schiedam '59

 

 

2014-07-29 Vervolg / Opfris cursus in het nieuwe seizoen

clubnieuws

 

Komend seizoen zal er, bij voldoende belangstelling, een opfriscursus worden georganiseerd; voorafgaande aan de clubavonden zal Hans Nijssen van 19.00 tot 19.40 uur twee spellen uit de competitieavond van de maandag ervoor behandelen, aansluitend bij de lesstof uit de starterscursus.


Omdat de organisatie hiervan extra kosten, zoals zaalhuur e.d. met zich meebrengt, zullen we voor deelname een vergoeding moeten vragen van € 5,- per aond.


Inschrijving hiervoor kan tot 5 september 2014 door aanmelding via de website en gelijktijdige overmaking van € 60,- op rekening NL28INGB0003539046.

 

  1. je schrijft in voor de periode september t/m december (12 maandagen)
  2. inschrijving geschiedt voor de hele periode; je betaalt € 60,- vooruit
  3. bij succes en vraag kan dit op dezelfde wijze en onder dezelfde voorwaarden worden gecontinueerd in de periode januari t/m april
  4. cursus is open voor alle leden, met een prioriteit bij de cursisten van vorig jaar
  5. minimaal aantal deelnemers is 12, maximum 24

 

 

 

Zoeken

Nieuwsbrief

Leden van BC Schiedam '59 hoeven zich niet op te geven voor de Nieuwsbrief.