Ook de 10e editie van de Historische Bridgetocht een groot succes

hbslogo

Zaterdag 6 september 2014 was het zover. Na een voorbereidingsperiode van ruim 8 maanden stroomde de Grote of St. Janskerk weer vol met de 440 deelnemers die aan deze tocht kunnen meedoen.

Een bijzondere editie omdat het al weer de 10e in successie was. Een aanleiding voor de het organiserend comité om een aantal extraatjes voor deze dag te regelen.

Zo begon de dag al goed omdat alle deelnemers werden verrast met een jubileum pen, die gedurende de dag gebruikt kon worden  om de resultaten van de gespeelde contracten te kunnen noteren in het programmaboekje. Het programmaboekje was dit jaar extra dik omdat er een aantal pagina’s was toegevoegd over de geschiedenis van deze Bridgetocht.

Vervolgens verspreidden de deelnemers zich over het centrum van Schiedam naar de 23 geselecteerde locaties waaronder de Korenbeurs, het Proeflokaal in het Jenevermuseum, het Stedelijk Museum, de NPB Kerk Westvest maar ook natuurlijk een aantal van de molens die Schiedam rijk is en de geboorteplaats van Notaris moutwijnjenever: Herman Jansen Distilleerderij en Museum. Ook dit jaar was de Vlietlander weer aanwezig die een rondje door de Lange Haven aflegde tijdens de bridgerondes.

In de 10e ronde werden de deelnemers verrast met een aantal bollen van de leliebloemige tulp ‘Schiedam’. Ook dit in het kader van het 10-jarig jubileum.

Na de 11e ronde, met het gebruikelijke presentje, ging het weer richting Grote Kerk om de prijzenuitreiking af te wachten. Deze wachttijd werd overbrugd met een drankje. Daarnaast waren er, in verband met het 2e lustrum, een hapje en twee optredens van het Shantykoor Vlaardingen.

Tussen de twee optredens werden de medewerkers en de organisatie even in het zonnetje gezet, met name de 3 initiatiefnemers van het eerste uur (Marianne Broeren, Jos van den Dool en Kees Hollander).

Helaas waren er enige technische problemen met de verwerking van de resultaten waardoor de uitslag wat op zich liet wachten. Gelukkig zorgde het Shantykoor Vlaardingen dat deze wachttijd op prettige en gezellige wijze werd ingevuld.

Om iets na zevenen was het dan toch de beurt aan locoburgemeester Houtkamp om de prijswinnaars in het voetlicht te laten verschijnen.

Dit jaar kwam het winnende paar uit Schiedam : Gisela Ipenburg en Henk van Velzen die met een percentage van 66,29% de eerste prijs, bonnen voor een bridgeweekend, in ontvangst mochten nemen.

SAM 3560 Custom

Ondanks de wachttijd aan het eind was het weer een zeer geslaagde en warme dag die, getuige de reactie van veel deelnemers, voor herhaling vatbaar is.

Klik hier voor de foto's.

Klik hier voor de uitslagen.