Historische Bridgetocht Schiedam

Verslag 16e Historische Bridgetocht

 

Na Corona komt zonneschijn !!

Na drie jaar pas op de plaats door Corona gingen we dit jaar weer verder waar we gebleven waren. 440 bridgers wisten afgelopen zaterdag hun weg weer naar Schiedam te vinden voor de 16e Historische Bridgetocht. We werden verwend met prachtig weer en de unieke locaties, waar we dit jaar weer te gast waren, deden de rest! Het was weer een geweldig feest!

Het oude centrum van Schiedam van Schiedam heeft veel te bieden. Zelfs geboren Schiedammers komen op plekjes waar ze het bestaan niet van af wisten! Ook dit jaar was er weer een keur aan bijzondere locaties in het programma opgenomen. Drie molens, het zakkendragershuisje, het Jenevermuseum, bijzondere privé locaties, panden ‘met een verhaal’ en natuurlijk de Korenbeurs, misschien wel het mooiste historische gebouw van Schiedam. Uiteraard voer ook de bridgeboot weer door de Lange haven.

Het begon allemaal ’s ochtends in de Sint Janskerk. Bij de start een kopje koffie of thee en na afloop van het bridgen kwam iedereen hier weer terug. Terwijl de mensen met spanning op de uitslag wachtten, vermaakte Rob Klaarwater de mensen op ludieke wijze met filmpjes en verhaaltjes over de geschiedenis van Schiedam.

Overdag gingen er de 220 paren op pad langs 11 van de deelnemende 23 locaties. Vanwege het prachtige weer werden op sommige plaatsen de bridgetafels buiten gezet en speelden de mensen lekker in het zonnetje.
Een leuke nieuwe locatie was Soos Blauwhuis, waar de mensen van modelspoor vereniging Schiespoor hun fraaie creaties toonden. Ook PostSchiedam, het Vlaamsch broodhuys en de 2e etage van het roemruchte Roelants, allen met uitzicht op de Korenbeurs, zijn dit jaar welkome nieuwkomers.

De deelnemers kwamen uit het hele land en verbaasden zich er over dat Schiedam zoveel te bieden heeft. Jenever kennen ze wel, maar dat heel Schiedam zowel letterlijk als figuurlijk draaide om deze drank wisten ze niet. Elk gebouw in het centrum heeft wel iets te maken gehad met de nu bijna vergane jeneverindustrie.


Na de laatste ronde ging iedereen weer terug naar de Sint Janskerk. De resultaten van alle locaties, opgeslagen in 110 bridgemates, werden in het rekenprogramma geladen. Om 18:30 had Jan Willem een uitslag en kon de prijsuitreiking beginnen.

De winnaars van de 16e hisorische bridgetocht zijn Jamilla Spangenberg en Dries Olgers met een record score van bijna 80%! Om 7:00 waren ze nog uit hun bed gebeld om een last minute afmelder te vervangen.

 

De winnaars zijn…

 

Winnaars van de 16e  Historische bridgetocht zijn:  Jamilla Spangenberg en Dries Olgers uit Rotterdam met een record score van maar liefst 79,76%. Gefeliciteerd. Geweldig gedaan.

De winnaars hebben een geheel verzorgd dagje Schiedam gewonnen. Een mooie gelegenheid om onze mooie stad nog beter te leren kennen!

 Foto Winnaars IMG 2979

Op de tweede plaats eindigden heel knap Ellen Vugts en Richard van Tricht met 72,73%, normaal gesproken genoeg voor de 1e plaats! Heel erg goed gedaan !!

 

 

Wij hebben enorm van deze dag genoten en wij hopen natuurlijk dat dit voor u niet anders is. Ook vanaf deze plaats willen wij heel graag onze medewerkers nog eens heel hartelijk bedanken. Jullie zijn helden!

In het voorjaar beginnen wij met heel veel plezier weer aan de voorbereidingen voor de 17de Historische Bridgetocht Schiedam.

 

Deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 september 2023.

 

Zien we jullie dan?

 

Jos van den Dool

Jan-Willem van Diepen

Jaap Haasnoot

Colette van Dijk

Ruud van Putten

Cor Bakker

 

De uitslag: https://22037.bridge.nl/competities/

Contact

E-mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Telefoon:

06-53882491