Historische Bridgetocht Schiedam

Verslag 2023

Verslag 17e Historische Bridgetocht (2023)

 

Liet Relou en Rob Berger (Rijswijk) winnaars 17e Historische Bridgetocht van Schiedam (2023)

 

Het is alweer de 17e keer dat we in het historische centrum van Schiedam de bridgetocht organiseren. Niet zomaar een "kroegentocht", maar eentje waar de geselecteerde locaties op de één of andere manier verbonden zijn met het kleurrijke verleden van Schiedam. Vandaar de naam "Bridgetocht". Blijkbaar een succesvol concept. De 220 plekjes waren binnen anderhalve dag vergeven. De server raakte zelfs overbelast waardoor we een uur na de start van de inschrijving er een paar uur uit lagen. Uiteindelijk hadden we alleen al voor de mensen op de wachtlijst een leuk bridge-evenement kunnen organiseren. De deelnemers kwamen uit het hele land. Zelfs vanuit Groningen en Maastricht wisten mensen de weg naar Schiedam te vinden.

 

De goden waren ons dit jaar wederom goed gezind en waar het kon werden de bridgetafels naar het terras verplaatst. Er deden dit jaar 22 locaties mee, waaronder maar liefst 9 nieuwe ten opzichte van vorig jaar. De nieuwe locaties zetten hun beste beentje voor en gaven vooral een positieve impuls aan de lunches. We speelden ook voor het eerst 10 in plaats van 11 ronden, waardoor er meer tijd was om naar de volgende locatie te gaan. Uit de evaluatieformulieren blijkt dat dit als een welkome aanpassing is ervaren. We worden allemaal een stukje ouder en er moet soms flink getippeld worden.

De 35 vrijwilligers, waaronder velen die het voor het eerst deden, zorgden weer voor een perfecte dag voor de 440 bridgers. Gemoedelijkheid was troef en er waren louter tevreden gezichten te zien! Daar doen we het natuurlijk voor!

 

Na de laatste ronde ging iedereen weer terug naar de Sint Janskerk. Nolet had hier voor elke deelnemer drie flesjes jenever ter beschikking gesteld, zodat iedereen kennis kon maken met het populaire Schiedamse 'borreltje'. De resultaten van alle locaties, opgeslagen in 110 bridgemates, werden in het rekenprogramma geladen. Ondanks ongebruikelijk veel 'draaihanden', waarbij de kaarten verkeerd zijn terug gestoken, hadden Henk en Jan Willem even na 18:15 een uitslag en kon de prijsuitreiking beginnen. 
De Schiedamse wethouder Frans Hamerslag (Progressief Schiedam) van o.a. cultuur reikte na een wervend praatje over Schiedam de prijzen uit. De eindscores lagen erg dicht bij elkaar, zodat het tot het laatste moment spannend bleef wie zich winnaar van de 17e Schiedamse Bridgetocht mocht noemen.

 

De gelukkige winnaars van de 17e Historische Bridgetocht zijn Liet Relou en Rob Berger (Rijswijk) met 67,95%, op de voet gevolgd door Mike Reusen en Sijke Hoekstra (67,60%).Op gepaste afstand werden Co Zwetsloot en Jan van Die derde met 65,50%.

 

De uitslag: https://22037.bridge.nl/competities/

 20230902 184311

                                                 De winnaars Liet Relou en Rob Berger

20230902 184207 HBTS2023 3e prijs

             Runners up Mike Reuser en Seike Hoeksma                              3e plaats voor Co Zwetsloot en Jan van Die

 

Wij hebben enorm van deze dag genoten en wij hopen natuurlijk dat dit voor u niet anders is. Ook vanaf deze plaats willen wij heel graag onze medewerkers nog eens heel hartelijk bedanken. Jullie zijn helden!

In het voorjaar beginnen wij met heel veel plezier weer aan de voorbereidingen voor de 18de Historische Bridgetocht Schiedam.

 

Deze zal plaatsvinden op zaterdag 7 september 2024.

 

Zien we jullie dan weer?

 

Jos van den Dool

Jan-Willem van Diepen

Jaap Haasnoot

Colette van Dijk

Ruud van Putten

Cor Bakker